Tilmeld

Picta plakat

Vælg hvilket format din plakat skal have. Vi tilbyder mange forskellige størrelser – fra A2 og helt op til 140x200 cm.

Har du et valgt et format? Så er du klar til designe din personlige plakat:

Pris:

A2 – 140 kr.
A1 – 180 kr.

50x70 cm – 155 kr.
70x100 cm – 210 kr.

100x140 cm – 320 kr.
140x200 cm – 470 kr.

Derfor skal du vælge en Picta plakat

 Danmarks skarpeste priser

Lav din egen plakat fra kun 140 kr. pr. stk.

Se en samlet prisoversigt her.

 Legende let at bruge

Design din plakat på kun 5 minutter!

Kom i gang uden download af software.

 Hurtig levering og dansk support

Vi sender inden for maks. 6 hverdage.

Vores kundeservice er lokaliseret i Danmark.

 Høj tryk- og papirkvalitet

Trykt på 170g silkpapir.

Mange farve- og layoutmuligheder.

Læs mere her.

 Produceret i Danmark

Picta er ejet af Danmarks største og ældste forlag Gyldendal.

Alle Pictas produkter trykkes hos Lasertryk, Danmarks største digitale trykkeri.

Læs mere her.

Vi tænker på miljøet

Pictas fotopapir bærer Svanemærket. Når du vælger et produkt med Svanemærket, er du med til at mindske miljøbelastningen.

Du kan læse mere om Svanemærket her.

Få inspiration til din plakat og personlige gaver

En plakat lavet med dine egne billeder giver dit hjem karakter og personlighed. Vælg f.eks. et fotografi af dem, du elsker, og hæng det op på stuevæggen, så du kan glædes over dem hver eneste dag. Eller hvad med at blæse dine børns eller børnebørns tegninger op i storformat? De vil med sikkerhed elske at lave deres egen kunst til væggen.

Hvis du mangler en personlig gave til en fødselsdag, et bryllup, en konfirmation eller en barnedåb, er en plakat fra Picta også det oplagte valg. Hos os har du mulighed for at sammensætte præcis den plakat, der vil passe bedst på modtageren. Lav f.eks. en plakat med et fotografi af dig og din kæreste og giv det i gave til ham eller hende på Valentinsdag. Du kan også sende en kærlig tanke til din mor på Mors dag ved at sætte et jeres fælles minder på tryk. En sådan gave vil uden tvivl vække smil på hendes læber.

Savner du yderligere inspiration til din plakat eller en personlig gave? Så se galleriet nedenfor eller gå på opdagelse i vores inspirationsunivers her.

7 tips til at designe en flot plakat

1. Overvej hvor din plakat skal hænge

Når du skal vælge et billede til din plakat, kan du med fordel overveje, hvor i dit hjem den skal hænge. Skal plakaten f.eks. placeres over sofaen i stuen, vil det se godt ud, hvis billedets farver og motiv passer til møblerne og stemningen i rummet. Hvis du ved, hvor plakaten skal være, bliver det også lettere at afgøre hvilken størrelse, den skal have og dermed sikre, at du ikke kommer til at bestille én, som enten er for stor eller lille.

2. Vælg det rigtige billedformat

Hos os kan du bruge billedformaterne .jpg, .jpeg og .png til at lave din plakat med. Digitalkameraer gemmer som regel dine billeder i et JPG-format, men hvis det ikke er tilfældet, skal du huske at konvertere fotografiet, før du uploader det til Pictas software.

Vær opmærksom på, at Pictas software er designet til at lave plakater i højformat. Når du går i gang med at designe din plakat, er det derfor bedst at bruge et fotografi, som er taget i lodret position, da du ellers ikke får hele motivet med. Hvis du gerne vil bruge et vandret billede, har du mulighed for at beskære det i siderne i vores software, så det passer til det valgte plakatformat.

3. Anvend billeder i god opløsning

Når du skal lave din plakat, anbefaler vi, at du bruger et billede i en god opløsning, så dit motiv står helt skarpt. Du kan se kvaliteten af dit billede ved at højreklikke på filen med musen og vælge “egenskaber” (eng. ”properties”). Vælg derefter fanebladet “Dokumentinfo” og aflæs, hvor mange kilobyte (KB) eller megabyte (MB) fotografiet er. Jo mere billedet fylder, jo bedre kvalitet vil det som oftest være i.

Hvis du ikke ved så meget om billedformater, er der dog ingen grund til panik. Pictas software vil nemlig fortælle dig, hvis det billede, du bruger, ikke er i høj nok opløsning til at opnå et godt resultat.

4. Rediger dit billede

Inden du sætter din plakat i tryk, kan du med fordel redigere dit billede, så motivet og farverne står knivskarpt. Med Pictas software har du bl.a. mulighed for at tilpasse kontraster og lys samt vælge forskellige typer af effekter, herunder sort/hvid-fotofiltre.

Hvis du er god til at redigere billeder i Photoshop eller andre typer af billedprogrammer, kan du også gøre det, før du uploader din fil til vores software.

5. Brug et citat

Selvom du ikke har mulighed for at skrive tekster i vores plakatsoftware, skal du ikke fortvivle, hvis du gerne vil pryde dit hjem med et godt citat eller en god sætning. Det eneste, du skal gøre, er at åbne dit billede i f.eks. Word, Photoshop, Power Point eller et lignende program, og skrive din tekst henover billedet med den ønskede typografi. Gem herefter filen igen som en JPG/JPEG og upload den til vores software. Det er legende let!

6. Bestil et ekstra eksemplar til familie og venner

Hos Picta betaler du det samme i porto, uanset hvor mange plakater du bestiller. Hvis du har lavet en flot plakat, opfordrer vi derfor til, at du bestiller et par ekstra eksemplarer, så du har en personlig gave ved hånden til næste familiefødselsdag eller fest hos vennerne.

Skal du bruge mere end 10 plakater? Så er der flere besparelser at hente. Se vores samlede prisliste her.

7. Sammensæt en billedvæg med flere plakater

Det kan se virkelig smukt ud, når du hænger flere plakater og billeder i sammenhæng med hinanden. Plakater i forskelliger størrelser, stilarter, farver og indramninger kan sagtens gå i skøn dialog med hinanden og skabe en helt ny og levende væg med dine billeder. Ved at hænge flere plakater på samme væg, kan du også skabe din helt egen og personlige billedhistorie, hvor dine egne fotoplakater kan indgå sammen med f.eks. kunstplakater eller grafiske plakater.

Hvis du er på udkig efter inspiration til plakater til din billedvæg, så anbefaler vi plakater fra Gyldendal Studio. Hos Gyldendal Studio finder du flotte plakater i mange størrelser, farver og udtryk – ofte med ord, bogstaver og citater på.

Fotoprodukter i høj kvalitet

Picta er ejet af Gyldendal

Bag Picta står Gyldendal, Danmarks største og ældste forlag. Siden 1770 har vi arbejdet på at berige danskere med kundskaber, kunst, kultur og underholdende læseoplevelser, og vi udgiver årligt over 400 nye titler i alle tænkelige formater til børn, unge og voksne.

Vores mangeårige erfaring og ekspertise gør, at du altid kan forvente at få leveret et produkt lavet med omhu og i høj dansk kvalitet, når du bestiller hos Picta.

Førsteklasses leverandør af fototryk

Pictas plakater trykkes i højeste kvalitet hos Lasertryk, der er Danmarks største digitale trykkeri. Lasertryk har mange års erfaring med produktion af fotoprodukter, og de står som garant for, at Pictas plakater altid lever op til markedets bedste standarder.

Plakater i professionelt look

Pictas plakater trykkes på 170g silkpapir. Vores papirkvalitet har flere fordele:

  • Silkpapir får farver og kontraster til at stå ekstra skarpt.
  • Glanseffekten giver dine billeder et smukt og professionelt udtryk.
  • Den kraftige papirkvalitet sikrer et holdbart produkt, der er modstandsdygtig over for smuds og fingerpletter. Vi mener nemlig ikke, det er nok, at dit fotominde ser lækkert ud – det skal også kunne holde i lang tid!

Silk fotopapir

Vi tænker på miljøet

Pictas fotopapir bærer Svanemærket, der er et af Danmarks officielle miljømærker. Når du vælger et produkt med Svanemærket, er du med til at mindske miljøbelastningen, og dermed skabe en renere fremtid for os alle.

For at modtage Svanemærket skal man som trykkeri bl.a. opfylde følgende betingelser:

  • Bruge miljørigtigt papir
  • Bruge vegetabilske trykfarver
  • Minimere affald, herunder papir
  • Bruge vedvarende energi
  • Vise hensyn til det kemiske arbejdsmiljø

Du kan læse mere om Svanemærket her.

Produkter

Værd at vide

Support

Nyhedsbrev

Har du brug for hjælp? Så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 69 14 77 22 eller sende os en mail på info@picta.dk. Vores kundeservice er åben alle hverdage mellem kl. 9-15.

Tilmeld dig Pictas nyhedsbrev og få tilsendt eksklusive tilbud samt de bedste fototips og -idéer direkte til din indbakke.

Følg os

Følg os:

Nyhedsbrev:

Tilmeld dig Pictas nyhedsbrev og få tilsendt eksklusive tilbud samt de bedste fototips og -idéer direkte til din indbakke.

Support:

Har du brug for hjælp? Så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. nr. 69147722 eller sende os en mail på info@picta.dk. Vores kundeservice er åben alle hverdage mellem kl. 9-16.