Tilmeld

Plakater valgt

Inspiration inden for plakater

Design en plakat med dine egne billeder på kun 5 minutter. Du kan vælge mellem mange forskellige størrelser, hvilket giver mulighed for at tilpasse plakaterne præcis efter dit behov og ønske: Plakatstørrelser går fra A2 og helt op til 140x200 cm. På denne side giver vi dig desuden inspiration og tips og tricks til hvordan du kan bruge dine egne billeder som plakater til at indrette hjemme med.

Et billede er den perfekte måde at holde minderne i live på, og derfor vil vi hos Picta gerne hjælpe dig med at gemme dine billeder på fineste vis, så du både kan glædes over dem og bruge dem i dagligdagen.

FRA 140,-

Læs mere om vores høje kvalitet

Se eksempler på plakater

En plakat lavet med dine egne billeder giver dit hjem karakter og personlighed. Den bedste kunst med billeder du selv har lavet. Det kan være billeder af dem du elsker, det du synes er sjovt, eller det du holder mest af. Uanset motivet bliver din plakat til en personlig ting, som, når den hænger på væggen, vækker minder om gode begivenheder, oplevelser, steder eller personer der betyder noget for dig.

Vores bedste tips til at lave en flot plakat med dine egne billeder

Mangler du ideer til hvordan du kan skabe flotte plakater med dine egne billeder? Her kommer vores bedste tips og tricks til at lave smukke og personlige plakater med Picta.

 

Overvej hvor din plakat skal hænge 

Over sofaen i stuen? I børneværelset? I køkkenet? I sommerhuset? I soveværelset? Inden du går i gang med at lave en plakat, kan det være en fordel, at du overvejer hvor i dit hjem din plakat skal placeres. Jo mere du ved jo lettere er det at vælge størrelsen på din plakat, så du ikke kommer til at lave en plakat der fylder for meget i forhold til den plads du havde udtænkt til dit kunstværk – eller omvendt: At plakaten bliver lavet for lille og derved kommer til at “forsvinde” på en stor væg.

Overvej hvor stor din plakat skal være 

Størrelsen på din plakat bør også have indflydelse på dit motiv. Ikke alle billeder egner sig til at bliver blæst op i de helt store formater. Generelt kan man sige: Jo større din plakat er jo større krav er der til billedet i forhold til motivet og til filstørrelsen.


Lad børnene tegne på væggen

Lad børnene være med til at udsmykke børneværelset. Mange børn elsker at tegne. Men det er nok de færreste forældre der kan lide, at børnene tegner direkte på væggene derhjemme. Med en plakat kan du lade børnene tegne løs og derigennem lade deres fantasi og kreative ideer være en del af vægudsmykningen på deres eget værelse. Børn tegner som regel det de drømmer om og det de ønsker sig, og de vil synes det er det sejeste, hvis deres egen kunst får lov til at pryde de fornemme vægge på børneværelset. Tag et billede af børnenes tegninger og upload billedet til Picta. Sværere er det ikke.


Motiv og komposition

Fordi plakater er i en helt anden størrelse og format end billeder i en bog, kan det betale sig at tænke over motiv og komposition, så din personlige vægudsmykning fremstår så skarp som muligt.

Der er uanede muligheder for at skabe spændende og personlige motiver til dine vægge. Det er kun fantasien der sætter grænser for dine muligheder: Du kan f.eks. lave et klassisk portrætfoto med et billede af familien, det kan også være du har taget det smukkeste landskabsbillede, eller et strandbillede til sommerhuset? Eller hvad med en collage på en plakat med dine bedste instagram-shots?

Men man kan også lege meget mere med formen og motivet: Et abstrakt foto, hvor der er mere fokus på former og farver end genkendelighed kan være virkelig godt plakatmateriale.

Vi giver dig yderligere ideer og inspiration i vores eksempel- og temasektion. Vi opdaterer løbende med nye og kreative ideer til dig. Gå på opdagelse og se eksempler her.


Billedets betydning

Et billede siger mere end 1000 ord – et begreb vi har hørt mange gange før, men som bestemt ikke er blevet mindre sandt med tiden.

Billeder har nemlig en helt anden effekt end skrift- og talesproget. Billedet gør det usynlige synligt. De gør det muligt for os som mennesker at italesætte vores tanker, drømme og minder på et helt andet niveau.

Billederne vækker vores minder til live og giver os mulighed for at opleve på ny. De indfanger en følelse, som ikke kan beskrives.

Produkter i høj kvalitet

 

Papirtype og papirstørrelser

Alle Pictas plakater trykkes på kraftigt og holdbart satin-papir, så dit pletskud fremstår så skarpt som muligt. Du kan vælge mellem 6 forskellige plakatstørrelser: A2, A1, 50x70 cm, 70x100 cm, 100x140 cm og 140x200 cm. Papirkvaliteten er den samme, uanset størrelsen på din plakat. Plakater leveres altid beskyttet i kraftige paprør, så vi sikrer at din tryksag kommer frem i perfekt stand.

Plakatstørrelsen overholder standarderne på de fleste standardrammer, så det er nemt at finde en passende ramme til din plakat.

Plakaterne er kun beregnet til at hænge op indendørs, og de tåler derfor ikke udendørs ophæng.

Produkter

Følg os

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Support

Kontakt os på Tlf 69 147 722 eller info@picta.dk

Nyhedsbrev

Support

Kontakt os på Tlf 69 147 722 eller info@picta.dk